Selvom stolene er nyproducerede, bærer de allerede på en historie

  • Andreas Märcher Schumann
  • Et bud på den klassiske 'amerikanske dækstol' (adirondack stol)
Jeg arbejder hele tiden ud fra den tanke at optimere genbruget.

Igangsætter: Andreas Märcher Schumann

 

Baggrund

Jeg hedder Andreas og er uddannet arkitekt. Jeg har en baggrund som selvstændig, hvor jeg tegnede og byggede mindre huse i træ.
Jeg har altid været optaget af naturen og hvordan vi passer på den, og så kommer jeg fra en familie hvor der blev gået meget op i at passe på sine ting og ikke bare gå ud og købe nyt.

Projektet

Jeg arbejder i træ og designer og bygger primært havemøbler. Jeg har udviklet et bud på den klassiske 'Amerikanske dækstol' (adirondack stol). Designet er udsprunget af en blanding af funktionalitet, æstetik og minimering af materialespild. De første prototyper udviklede jeg af dekonstruerede euro-paller, og træet derfra har blandt andet været med til at definere flere af dimensionerne i elementerne i stolen.

I min forretningsmodel henvender jeg mig til private med have, cafeer og evt. større virksomheder. 

Processen

Lige nu undersøger jeg muligheden for at bruge andet genbrugstræ end europaller, da processen med at dekonstruere og bearbejde palletræet er tidskrævende og gør det færdige produkt dyrere. Jeg har også svært ved at argumentere for at det er bæredygtigt at tage fuldt funktionsdygtige europaller ud af et kredsløb der allerede er baseret på genanvendelse.

Styrker

Jeg arbejder hele tiden ud fra den tanke at optimere genbruget. Det er vigtigt for mig at minimere spildet af det træ jeg bruger, så så meget som muligt bliver genanvendt. 

Jeg har i designet lagt vægt på at stolen skal være nem at reparere. Dette medvirker forhåbentligt til at kunderne beholder stolen længere, og derved sænker forbruget ved ikke at købe noget nyt.

Designet på stolene spiller også en vigtig rolle. Når folk køber noget 'lækkert' eller unikt har de også en tendens til at passe bedre på det. Da de produceres i genbrugstræ, kommer der helt naturligt variationer fra stol til stol, både i form af trætyper, men også i form af den slitage eller historie som træet har med sig. Selvom stolene er nyproducerede bærer de allerede på en historie.

Udfordringer

Lige nu skal jeg ud og finde ud af hvordan markedet reagerer på mit produkt. Er der efterspørgsel på det? Kan jeg producere til den pris folk er villige til at betale? Kan jeg overhovedet få fat i nok genbrugsmaterialer hvis der kommer gang i salget? Og hvor skal jeg producere møblerne på længere sigt?