Om Sydhavn Genbrugscenter

Sydhavn Genbrugscenter er mere end en almindelig genbrugsstation

Centeret adskiller sig fra Københavns øvrige genbrugspladser ved, at endnu mere af byens affald bliver genanvendt og genbrugt. Derudover rummer huset en række faciliteter og aktiviteter, som sætter fokus på genbrug og bæredygtighed:

Genbrugspladsen

På genbrugspladsen sorterer du affaldet i de relevante beholdere. Selve genbrugspladsen drives af Amager Ressourcecenter. Læs mere om genbrugspladsens åbningstider.

Slusen

Inden du kommer ind på selve genbrugspladsen, skal du igennem Slusen, som er bemandet med medarbejdere, der hjælper med at identificere de materialer og genstande, der kan genbruges. De udvalgte ting bliver kategoriseret, vejet og kommer på lager, så det kan genbruges af centerets igangsættere, i workshops osv.

Multihuset

Sydhavn Genbrugscenter omfatter et stort multihus med materialelager, testlaboratorium, værksted og andre faciliteter til udvikling af direkte genbrug, så genstande og materialer i højere grad kan bevare deres værdi. Læs mere om Testlaboratoriet, hvor igangsættere udvikler cirkulære forretningsidéer.

Workshops, arrangementer og undervisning

I multihuset er der mange forskellige typer af workshops og arrangementer for børn og voksne samt paneldebatter, oplæg og filmfremvisninger relateret til genbrug og bæredygtighed. Der er også undervisning for skoleklasser samt en besøgstjeneste.

Salg af byggematerialer

Virksomheder, privatpersoner og organisationer kan købe større mængder af genbrugsmaterialer en gros.