Testlaboratorium

Testlaboratoriet er et værksted i Sydhavn Genbrugscenter, hvor igangsættere finder nye måder at genbruge affaldet

I det 135 m2 store værksted arbejder et antal igangsættere på at udvikle cirkulære forretningsidéer. Igangsætterne har adgang til maskiner og værktøj, der kan forarbejde mange forskellige typer materialer, fx plast, metal, træ og tekstiler. Igangsætterne får bl.a. deres materialer og genstande fra de ting, der bliver afleveret på genbrugscenteret. 

Hvem kan blive igangsætter?

Igangsætterne har vidt forskellige baggrunde. På det hold, der er i gang nu, er der snedkere, designere, undervisere og CBS-studerende, der alle arbejder på at udvikle lige så forskellige produkter, fx kjoler af herreskjorter og genopfyldelige shampooflasker af plast, havemøbler af genbrugstræ, valgplakater, der bruges i hjemløseprojekter, træflis der presses om til skalstole og mange andre gode initiativer.

Fælles for projekterne er, at de arbejder på at udvikle cirkulære forretningsidéer, der bidrager til, at København ikke spilder ressourcer, men udnytter ressourcer og på sigt bliver en by fri for affald.

Hør mere om igangsætternes projekter, eller deltag i de gratis workshops, som igangsætterne afholder løbende i Sydhavn Genbrugscenter.

Testlaboratoriet er et samarbejde mellem Københavns Kommune, Amager Ressourcecenter og igangsættere.