Testlaboratorium

Testlaboratoriet er et værksted i Sydhavn Genbrugscenter, hvor iværksættere finder nye måder at genbruge affaldet.

I det 135 m2 store værksted arbejder flere dygtige iværksættere på at udvikle cirkulære forretningsidéer.

Iværksætterne har adgang til maskiner og værktøj, der kan forarbejde forskellige typer materialer. Der bliver primært arbejdet i træ og tekstiler, og iværksætterne får bl.a. deres materialer og genstande fra de ting, der bliver afleveret på genbrugscenteret.

Iværksætterne har også mulighed for adgang til internet, køkkenfaciliteter, pc-arbejdspladser og afgrænset lagerplads.

Vi optager iværksættere seks måneder ad gangen med mulighed for forlængelse, og skelner mellem tre kontrakttyper; 10-20 timer ugentligt, 20+ timer ugentligt og tidsbegrænset projektkontrakt (op til 3 måneder).

Det er gratis at være medlem, man ’betaler’ ved at afholde workshops for københavnerne, og man skal derudover påregne 2-4 timers arbejde ’for huset’ som fx kan være at reparere et møbel og klargøre det til salg i butikken.

Testlaboratoriet er et samarbejde mellem Københavns Kommune og iværksætterne.

Hvem kan blive iværksætter?

Iværksætterne har vidt forskellige baggrunde, både snedkere, arkitekter, designere, undervisere og CBS-studerende har deltaget på holdene, der som udgangspunkt løber seks måneder ad gangen.

De mange forskellige iværksættere har udviklet lige så mange forskellige produkter, fx kjoler af herreskjorter, genopfyldelige shampooflasker, havemøbler af genbrugstræ, indkøbsnet af valgbannere, skærebrædder & juletræer af resttræ, skalstole af træflis og småmøbler af melaminbelagte spånplader og mange andre gode initiativer.

Fælles for iværksætterne er, at de arbejder på at udvikle cirkulære forretningsidéer, der bidrager til, at København ikke spilder ressourcer, og på sigt bliver en by fri for affald.